Колега - сироїд

Дуже давно я не поповнювала блог новими записами. Все не доходили руки. Розкажу про свого незрячого колегу, який змінив свій традиційний спосіб життя, ставши сироїдом. Саме так, сироїдом, але це не той, хто вживає сир чи сире мясо і рибу.
                Сорок років жив мій колега без особливих турбот про їжу, вживав традиційні продукти , притаманні українському народу. Протягом життя колега мав безліч проблем з очима, в результаті занять дзюдо повністю осліп. Він має чудову сімю: дружину й трьох дітей. З віком прийшло розуміння того, що своїм дітям ти потрібен здоровим, бо ти вже й так інвалід. Двадцятирічний стаж курця почав про себе нагадувати безсонням та кашлем. Улюблені відбивні, білий хліб, смажена картопля, шашлички та різна мясна смакота відгукувалися печією та болем печінки. Після роботи став обовязковим кількагодинний денний сон. Турботи повсякдення, проблеми на роботі розхитали нервову систему. Світ ставав не цікавим.
                Уривки, вихоплені випадково з різних ЗМІ, принесли цікаві слова «сироїдство», «сироїд».Фах біолога кликав розібратися з цими поняттями. По зернині  почав збирати скупі відомості про такий спосіб життя. Компютер один, а бажаючих домочадців покористуватися дивом сучасності багато. Потроху діти скачували лекції з просторів мережі інтернет, дружина читала спеціальні форуми таких людей, книги в аудіо варіантах також помаленьку віднаходилися. Варто лише чогось дуже бажати і воно знайдеться. Пробував сам наслідувати прочитане – відмовився від цигарок, почав харчуватися лише овочами та фруктами в сирому вигляді; мед та горіхи поповнювали енергетичний баланс. Якось і не вірилося, що пухкенький біолог зможе довго так протриматися. Вагу довго не втрачав, та згодом заняття фізкультурою та сироїдство дали гарні результати. Щоправда взимку дуже мерз. Наслідком таких змін став спокій і врівноваженість, красива шкіра, сон нормалізувався. Словом став чоловіком на всі сто.
                Не раз я жартувала з колегою, нагадуючи про те, що він вважав людину хижаком, адже вона має різці так само, як і тварини-хижаки. Та біолог детально пояснював, що у хижаків короткий кишківник, а людина має дуже довгий кишковик, як і травоїдні.
                Не можу засуджувати колегу за зміну традиційного способу життя, як не можу й обходитися без вареної та печеної їжі. Просто захоплююся його силою волі і бажанням бути здоровим. Стала вживати значно більше овочів та фруктів внаслідок спілкування з біологом. Можу сказати, що це просто здорово. В майбутньому сподіваюся знайти свій здоровий спосіб життя, чого й вам бажаю!